Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη, Οκτωβρίου 06, 2016

Λευχαιμια .Νεα αντικαρκινικη ανοσοθεραπεια με χρηση ΦΥΣΙΚΩΝ φονικων κυτταρων.


Λευχαιμια .Νεα αντικαρκινικη ανοσοθεραπεια με χρηση ΦΥΣΙΚΩΝ φονικων κυτταρων.

Για πρωτη φορα μια νεα αντικαρκινικη ανοσοθεραπεια ενεργοποιει με ΣΧΕΤΙΚΗ επιτυχια τα φυσικα κυτταρα του ανοσοποιητικου συστηματος για να θεραπευσει ασθενεις με οξεια μυελογενη λευχαιμια [ΟΜΛ].που δεν ειχαν ανταποκριθει ποτε σε αλλη θεραπεια η ειχαν εμφανισει εκ νεου επιδεινωση μετα την αρχικη θεραπεια .
Οι ερευνητες εκαναν τη σχετικη δημοσιευση στο ιατρικο περιοδικο ''Science translational medicine''.
Η πρωτη αυτη κλινικη δοκιμη [φασης 1] της νεας θεραπειας πετυχε πληρη υφεση σε τεσσερεις απο τους εννεα ασθενεις .Δεν υπηρχε κανενα ιχνος λευχαιμιας ενα μηνα μετα την θεραπεια ,ενω σε καποιες περιπτωσεις το διαστημα αυτο εφτασε εως τους εξι μηνες .
Ενας ακομη ασθενης ανταποκριθηκε εν μερει στην θεραπεια και 4 οχι .
''Ποσοστο ανταποκρισης σχεδον 50% ειναι πολλα υποσχομενο για ασθενεις με πολυ κακη προγνωση και τοσο λιγες επιλογες,με δεδομενο οτι το μεσο προσδοκιμο ζωης ηταν μεχρι σημερα τρεις μηνες ''τονισε ο επικεφαλης της ερευνας Φενιγκερ .
Συνηθως οι αντικαρκινικες ανοσοθεραπειες βασιζονται στην ενεργοποιηση των Τ- λεμφοκυτταρων των ασθενων ,ομως η νεα μεθοδος ανοιγει τον δρομο για την αξιοποιηση των λεγομενων ''φυσικων φονιαδων'' του ανοσοποιητικου συστηματος.
Οι ερευνητες καταφεραν να ενισχυσουν στο εργαστηριο τη φονικοτητα των εν λογω κυτταρων με την βοηθεια ενος ''κοκτειλ'' κυτοκινων [ιντερλευκινες 12,15 και 18]..Αρχικα εδειξαν την αποτελεσματικοτητα της μεθοδου σε καλλιεργειες ανθρωπινων καρκινικων κυτταρων και σε ποντικια και,τελικα ,σε ασθενεις με προχωρημενη ΟΜΛ..
Οι τελευταιοι εμφανισαν λιγες μονο παρενεργειες ,οπως χαμηλο πυρετο .Θα ακολουθησουν μεγαλυτερες κλινικες μελετες και θα δοκιμαστουν υψηλοτερες δοσολογιες ενισχυμενων φονικων κυτταρων.


Δημητρης Γεωργιου